Menke over de rebranding

Een goed ontwerp
doet iets met je.

"Als (startend) bedrijf zit je continu in een spagaat tussen tijd, budget en kwaliteit. Met minimale middelen probeer je alles gister af te hebben en daarbij verlies je kwaliteit soms uit het oog. Tot ik DeltaZuid ontmoette stond branding, designs en positionering bij mij onderaan op mijn prioriteiten lijstje.

Tot ik wat van hun werk zag en even stil werd. Want een goed ontwerp doet iets met je. Het zet je aan het denken, het raakt een snaar."

"Zet 10 ontwerpen op een rijtje en je weet niet waarom die ene je aandacht vraagt, maar dat gebeurde. Dat is wat DeltaZuid doet. Ik kan er nog altijd de vinger niet op leggen wat het is, maar als ik kijk naar de designs die DeltaZuid voor ons gemaakt heeft dan zit daar een gevoel in, ons gevoel. Het gevoel dat wij als bedrijf al hadden en die nu de rest van de wereld in 1 oogopslag ook ziet en voelt. En daarmee zijn we nu meer dan een product, meer dan een doos op de plank. Nu staan we ergens voor en kopen klanten onze producten omdat ze bij ons merk willen horen.

In ons geval is dat het welzijn van paarden. De paardensport is meer dan een sport het is een lifestyle. Het staat voor de liefde voor een dier, vrijheid, elite, partnerschap en natuur. En dat vormgeven (zonder de volgende Apple copycat te worden) is echt een vak. Ik ben blij dat we dit keer gekozen hebben voor kwaliteit. Samen met DeltaZuid hebben we de tijd genomen om echt tot de kern te komen en dat zie je terug in de designs.

Laats vroeg een klant of we ook Ipos jassen verkopen. Want ze wilde graag laten zien dat ze onze producten gebruikt en bij ons merk hoort. Ja dat maakt me toch wel trots. Zo maken we samen een verschil."

Menke Steenbergen
Ipos Technology