Waar sta je?

Positionering

Wat zorgt ervoor dat je als merk opvalt? Welk probleem los je op? En hoe doe je dat anders dan de concurrent?

Het antwoord op deze belangrijke vragen verkrijgen we door ons positionerings-proces te doorlopen. We kijken naar je doelgroep (pains en gains), welke marktontwikkelingen zijn van invloed en wie is de concurrent en hoe profileren zij zich. Samen komen we tot een concrete merkpositionering in de vorm van een statement. Dit dient als basis voor de Brandstory, de Pay-off en een sterk Communicatieconcept welke we in de creatiefase verder gaan vormgeven.

Merkidentiteit Merkpositionering / Merkcreatie

Een heldere positionering laat jouw merk opvallen en dient als basis voor bijna alle vormen van communicatie. Het zorgt ervoor dat klanten en medewerkers bewust kiezen voor jouw merk en niet voor de concurrent.

Om te komen tot een sterke positionering hebben we input nodig van binnenuit. We adviseren om hiervoor een coreteam samen te stellen van een beperkt aantal personen die nauw betrokken worden bij het traject. Daarnaast kan een projectteam worden samengesteld, die betrokken wordt in sessies en/of presentaties. Met deze teams werken we toe naar een sterk, treffend statement.

Positionerings-survey

Ter voorbereiding op de sessie hebben we specifieke input nodig. Hiervoor zetten we de survey in. Dit is een online vragenlijst welke ingevuld kan worden door het gehele projectteam. De resultaten worden gebruikt als leidraad voor de daaropvolgende sessie.

Positionerings-sessie

Tijdens deze sessie (ca. 3 uur) met het coreteam worden de resultaten van de survey gebruikt om tot een eerste concept van het statement te komen.

Positionerings-statement

Na de sessie wordt de geformuleerde versie van het statement aangescherpt en (na feedback) definitief gemaakt. Dit vormt het vertrekpunt voor uitwerking in woord en beeld in de creatiefase.

Wil je meer weten over positionerings-survey? positionerings-sessie? positionerings-statement?

Wil je weten hoe het zit met de positionering van jouw bedrijf? Laat een berichtje achter, dan hoor je snel van ons.

DeltaZuid BV

Torenallee 20 / Unit 6.005
5617 BC Eindhoven

mail@deltazuid.nl
+31 (0)40 266 15 25