Stage bij DeltaZuid 10 Juni 2021

De 10 weken stage bij DeltaZuid zijn voorbijgevlogen! Ik heb hier ontzettend veel geleerd en heel erg leuk gehad. Ondanks de corona maatregelen was er nog zeker plek voor mij vrij en was er de mogelijkheid om zo veel mogelijk op kantoor te werken om mijn afstudeerstage te behalen.

Het voelde meteen goed na het eerste gesprek. Dit gevoel is in de weken daarna alleen maar toegenomen en door het kleinschalige team voelde ik me veilig en vertrouwd. Het gehele team staat voor je klaar, maakt tijd voor je vrij en begeleid je met de verschillende projecten. Zoals DeltaZuid zelf zegt: ‘Wij werken niet voor je, maar met je’.

Wat ik erg leuk en fijn vond was dat ik zowel creatief mocht zijn in verschillende ontwerpprocessen maar ook nieuwe dingen mocht onderzoeken en uitproberen. Dit heeft mijn blik verruimd vanwege de verschillende werkzaamheden die DeltaZuid verricht en waar ze zich mee bezig houden. Kortom een erg leerzaam bedrijf waar je op verschillende vlakken veel kunt leren. Dat heeft zich geuit in de verschillende projecten waaraan ik heb gewerkt.

Bij DeltaZuid heb ik me met verschillende projecten beziggehouden. Zo heb ik websites in Adobe XD gezet, templates voor social post, headers, teams achtergronden gemaakt maar ook vormgegeven. Mijn grootste opdracht en daarbij ook mijn examenopdracht: communicatiemiddelen voor BIC Institute. Hierbij heb ik verschillende Teams achtergronden gemaakt voor bijvoorbeeld webinars. Ook heb ik gewerkt aan een restyling van de klanten en partner brochure, Social posts vormgegeven / beeldtaal ontwikkeld / richtlijnen vastgelegd en daarvan een template gemaakt.

Wat mij het meeste zal bijblijven van mijn stage bij DeltaZuid is dat je moet beginnen bij de basis, is de basis goed dan kun je de volgende stappen maken. Dit begint bij de kern van de organisatie, waar staan ze voor? Wat willen ze uitstralen? Hoe gaan ze te werk? Eerst moet je deze (en nog veel meer) vragen beantwoorden voordat je kunt beginnen aan een ontwerp die perfect aansluit bij een organisatie.

Terugkijkend op mijn stageperiode bij DeltaZuid, kan ik niks anders zeggen dan dat ik het superleuk, gezellig en als zeer leerzaam heb ervaren. Niet alleen binnen mijn vakgebied heb ik veel geleerd maar ook op persoonlijk vlak; waar ik nog aan kan werken en wat ik vooral vast moet blijven houden. Heel erg bedankt voor de kansen die ik bij jullie heb gekregen en hopelijk tot snel!


Mŭge Wehrmann Krieger
Crossmedia Vormgever