DeltaZuid voelt als thuiskomen in een veilige, vertrouwde omgeving 19 Januari 2021

De afgelopen maanden heb ik fulltime stage gelopen bij DeltaZuid. Ik ben bij DeltaZuid terecht gekomen via vriendinnen die de openstaande vacature écht iets voor mij vonden. Tijdens het kennismakingsgesprek met Frank Cuijpers klikte het direct en zodoende ben ik binnengerold bij DeltaZuid.

Momenteel zit ik in mijn derde leerjaar van de studie Business Innovation op de Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. In onze voorgaande jaren hebben wij lessen gehad in branding. In ons tweede leerjaar hadden wij ook keuzevakken die gevolgd konden worden in diezelfde richting, maar daar heb ik toentertijd niet voor gekozen. Mijn hart lag (en ligt) namelijk bij de duurzame en sociale kant, iets wat ook perfect aansluit bij de normen en waarden van DeltaZuid.

DeltaZuid bestaat uit een klein team, waardoor ik mezelf direct daar thuis voelde. Het eerste gesprek met Frank Cuijpers heeft telefonisch plaatsgevonden, dus eigenlijk wist ik nog niet écht wat ik kon gaan verwachten in de praktijk. Voordat ik begon aan mijn stage, ben ik één keer naar kantoor geweest om mijn innovatieopdracht te formuleren en om fysiek kennis te maken.

Het algehele team van DeltaZuid helpt elkaar waar nodig en zijn communicatief sterk. Mijn stage begon fulltime op kantoor maar dit werd al gauw minder en uiteindelijk werd dit fulltime thuis werken. Desalniettemin is het contact altijd goed gebleven. Zo trapte we de week elke maandag met een digitale weekly af en wanneer ik ergens tegenaan liep kon ik mijn collega’s ook prima bereiken.

DeltaZuid voelt als thuiskomen in een veilige, vertrouwde omgeving.

BIC Institute
Mijn focus heeft het afgelopen jaar gelegen bij de implementatie van BIC Institute. Het onderzoek heeft aan de hand van de innovatie cyclus plaatsgevonden.

BIC Institute heeft de ID-Scan ontwikkeld, die DeltaZuid inzet bij de eerste pijler: Brand Identity. De ID-Scan is een analysetool die wordt ingezet om een 360 graden scan te maken van een organisatie. Deze scan moet naar buiten treden onder de naam BIC Institute. Aan mij de taak om een geschikte doelgroep te vinden en daarbij een marketingstrategie te ontwikkelen zodat BIC Institute naamsbekendheid krijgt.

Daarnaast heb ik ook mee gewerkt aan diverse taken. De ontwikkelingen van BIC Institute heb ik van dichtbij meegekregen en hier heb ik ook mijn steentje aan bij kunnen dragen. De afwisseling tussen meewerken en onderzoeken was fijn, zo werd het niet te eentonig. DeltaZuid zorgde altijd voor een verscheidenheid aan taken en gaf mij daarnaast ook voldoende tijd zodat ik mijn onderzoek goed kon afronden.

Vervolgdoelen
Het aankomende jaar staat ons project in het thema van duurzaamheid. Hier ben ik erg blij mee omdat ik door mijn tijd bij DeltaZuid er echt achter ben gekomen dat ik iets wil bijdragen aan de wereld. Dit heeft er ook toe geleid dat ik waarschijnlijk de minor Global Development Issues aan de Fontys Hogeschool te Tilburg ga volgen vanaf september 2021. Binnen deze minor ligt de focus op mondiale vraagstukken en interculturaliteit en in de laatste vier weken vindt de meesterproef in een ontwikkelingsland plaats (als de wereld dit toelaat).

Ik ben super blij dat DeltaZuid mij deze kans heeft geboden en dat ik nu (vrijwel zeker) weet welke richting ik in wil slaan in de toekomst. De gezelligheid zal ik gaan missen. Bedankt DeltaZuid en wie weet tot ziens!

Esmee Mol
Business Innovator