DeltaZuid 'brandt' licht 06 April 2017


In en rond lichtstad Eindhoven verrijzen innovatieve bedrijven als paddenstoelen uit de grond. Maar liefst twee daarvan hebben DeltaZuid gekozen als partner om ambitieuze groeiplannen te ondersteunen. We zijn er trots op de chipvernieuwers van SMART Photonics en de groeibriljant Pi-Scale tot de nieuwe klanten te mogen
rekenen.

Very smart
SMART Photonics is niet alleen de meest gehoorde bedrijfsnaam in de Brainport-regio, maar ook een bedrijf dat de aandacht van de wereld heeft weten te trekken. De veelgeroemde maker van fotonische chips staat op het punt een belangrijke bijdrage te leveren aan een ware revolutie in de ontwikkeling en productie van chips. Het hotste bedrijf van dit moment heeft na een bureau-oriëntatie de keuze laten vallen op DeltaZuid. Daar is vervolgens geen gras over gegroeid. CEO Richard Visser heeft zich een passende identiteit laten aanmeten en scoort daarmee al op internationale beurzen.

Branding gaat in gelijke pas met de ontwikkelingen van de branche en SMART Photonics zelf. Vrijwel alle chips die nu in computers, telefoons en andere apparaten worden gebruikt zijn gebaseerd op elektrische geleiding. Fotonische chips gebruiken in plaats daarvan licht. De integrated circuits kunnen met deze lichttechnologie een enorme impuls geven aan ontwikkelingen in een breed scala aan bedrijfstakken. Door een veel hogere snelheid en precisie en een aanzienlijk lager energieverbruik staan fotonische chips hoog op het verlanglijstje van onder meer datacenters en zoekmachines.

Schaalbare pilots
In een heel andere discipline heeft Pi-Scale het licht gezien. Dit internationale verband van OLED-specialisten vullen een gat in de productiecyclus van bedrijven. Met name autoproducenten zijn gecharmeerd van verlichtingsoplossingen die kunnen worden toegepast in de fase tussen prototype en serieproductie in. In deze pilot-fase is schaalbaarheid gewenst. Die propositie zit dan ook verwerkt in de huidige naam Pi-Scale. Samen met DeltaZuid gaat Pi-Scale voor een toppositie in een uiterst zichtbaar marktsegment.