SDG Action Day Eindhoven 25 September 2019


Steeds meer organisaties willen met de Sustainable Development Goals (SDGs) aan de slag, maar veel van deze organisaties lopen vast op de vraag: hoe begin ik hiermee? Om deze vraag te beantwoorden, heeft Morgenmakers samen met de gemeente Eindhoven de SDG Action Day georganiseerd met als thema: "Hoe begin je?"

De aftrap
Een inspirerende middag die werd geopend door een gepassioneerde spreker - Divya Dimple van Philips - gevolgd door vier break-out sessies waar de organisaties zelf aan de slag zijn gegaan. Samen met Leoni Creemers van 360SDG hebben wij één van deze break-out sessies verzorgd namelijk: "Hoe begin je met een SDG-strategie?"

Hoe begin je een SDG-stragie?
Wat ons betreft begin je bij het hart van de organisatie. Bij de identiteit, waaronder de core drive en de waarden van de organisatie. Om vervolgens de duurzaamheidsgedachte te integreren in de identiteit. Op deze manier maak je duurzaamheid (de SDGs) een wezenlijk onderdeel van je bedrijfsvoering en kun je structureel positieve verandering creëren en bijdragen aan een mooiere wereld. Een bijpassende strategie vloeit hier als vanzelf uit voort, waarbij we je vervolgens helpen om deze strategie te vertalen naar concrete doelstellingen, zodat je ook daadwerkelijk aan de slag kunt.

Onze impact
Tijdens de workshop hebben we de deelnemers een inkijkje gegeven in onze methodiek, door te praten over de core drive van de organisaties en deze te koppelen aan de SDGs. Een leuke eerste stap waaraan door de deelnemers enthousiast werd deelgenomen. Aan het eind van de workshop hebben we onderzocht aan welke SDGs de vertegenwoordigde organisaties een bijdrage leveren en het viel ons op dat daarbij al veel verschillende SDGs naar voren zijn gekomen. Oftewel: met een kleine groep kun je al een flinke impact maken!

Ben je zelf ook op zoek naar de juiste manier om duurzaamheid in je organisatie te verwerken? Doe de gratis Quickscan, deze geeft inzicht in een aantal elementen van je identiteit en de SDGs die passen bij jouw organisatie! Deze scan is speciaal ontwikkeld voor MKB-ondernemingen die op een laagdrempelige manier de eerste stappen willen zetten naar een betekenisvolle organisatie.

DeltaZuid - Creating positive change